14 Eylül 2007 Cuma

HTML mi o da ne?

"Yoksa siz hala..." repliklerinden sıkılanlar için yeniden alalım. Yoksa siz hala HTML nedir bilmiyor musunuz. Belki de bu işe el attınız ama farkında bile değilsiniz.
Artık kodlama yapmadan bir Internet sayfası oluşturmak o kadar rahat ki şu günlerde... Biz eskiden Frame desteği olduğu için Symantec Visual Page 2.0 kullanırdık, tabi ki sadece frame desteği yüzünden. Onun dışında Frontpage Express vardı ki yanlış hatırlamıyosam Internet Explorer 4 içinde yüklü geliyordu, belki de 5 tir.
Önemlisi eskiden kodlama olmadan Internet sayfası hazırlamanın mümkün olmayışıydı. WYSIWYG ("What you see is what you get" yani "Ne görüyosan o" :) ) oturmakta olan bir kavramdı. Şimdilerde web programcılığının o kadar ilerlediğini görüyor ve artık neredeyse 40$ üzerinde satılan her php, asp, asp.net projesinin içerisinde kendi HTML editörüyle beraber geldiğini rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Bu editörler hernekadar %75 civarı
WYSIWYG olsa da, her tarayıcı uygulamasıyla uyumlu olmasa da hiç HTML kodlama bilmeyen kullanıcılar için büyük bir nimet olduğu inkar edilemez bir gerçek. Bu tür editörler haricinde dünyada en çok kullanılan ve bu sayede tasarımcısı olan programcı Charles Simonyi'yi uzaya turist olarak gönderebilecek kadar çok para kazandıran program Microsoft Office Word'le 2000 sürümünden itibaren sürekli artan WYSIWYG doğruluk oranıyla tüm kullanıcılara kendi Internet sayfalarını yapma imkanı sağlıyor.

Hiç yorum yok: